Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/libs/mainfile.php on line 3

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/index.php on line 23

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/data/modules/index.php on line 3

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/data/modules/index.php on line 31
Inter-kul-tur-Istra
SMOKVICA
//
25.05.2018
//
09:06
jasno  //  Zrak: 20°C  //  Morje: 21°C

Inter-kul-tur-Istra

Iz Istre
Objavil / vir: Pina, Uredništvo (slika: Pina)
Objavljeno: 25.11.2016 ob 14:22
Tagi: kultura  //  Pina  //  mediji  //  delavnice  //  mulitkulturnost  //  interkulturistra

Kulturno izobraževalno društvo PiNA v okviru novega projekta INTER-KUL-TUR-ISTRA: Usposabljanje za vključujočo kulturno dediščino in ustvarjalnost slovenske Istre nadaljuje s ciklom dvanajstih brezplačnih delavnic za dvig menedžerskih, tehničnih in administrativnih kompetenc v kulturi.

Druga delavnica, ki bo 2. in 3. ter 9. in 10. decembra 2016 potekala v Kopru, bo posvečena multimedijskemu ustvarjanju. Projekt INTER-KUL-TUR-ISTRA financirata Evropska unija in Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za kulturo.

Delavnico multimedijskega ustvarjanja bosta vodila Karim Shalaby, fotograf s petnajstletnimi izkušnjami, specializiran za portrete in osvetlitev, ter Mitja Klodič, snemalec na RTV Koper - Capodistria, ki je med drugim soustvarjal in režiral tudi nekaj igranih in dokumentarnih filmov.

OZADJE PROJEKTA:

Slovenska Istra je zgodovinsko povezana s prepletanjem različnih kultur. Svoj pečat so v tem prostoru pustile italijanska narodna skupnost in druge, med katerimi so najštevilčnejše skupnosti narodov nekdanje SFRJ in priseljenke/-ci iz tega območja. Namen projekta je krepitev zaposljivosti pripadnic/-kov narodnih skupnosti in priseljenk/-cev na področju ovrednotenja multietnične kulturne dediščine ter povečanje njihove socialne vključenosti, preko dviga zavesti o heterogenem izvoru kulturne identitete prostora.

 DELAVNICA FOTOGRAFIJE:

Petek, 2. 12. / 17.00–20.00 / Center mladih Koper (Gregorčičeva 4)

Sobota, 3. 12. / 10.00–14.00 / e-Kavarna (Kidričeva 43, Koper)

 VIDEO DELAVNICA:

Petek, 9. 12. / 17.00–20.00 / Center mladih Koper

Sobota, 10. 12. / 10.00–14.00 / e-Kavarna

 Rok za prijavo preko spletnega obrazca do ponedeljka, 28. novembra.

Delavnica je namenjena pripadnicam/-kom narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ, priseljenkam/-cem (predvsem z območja nekdanje SFRJ) in pripadnicam/-kom italijanske narodne skupnosti ter ostalim, ki si želite pridobiti ali poglobiti svoje znanje.

 Decembra bo na sporedu še delavnica managementa kulturnih organizacij. V začetku 2017 sledi izvedba obsežnega 136-urnega usposabljanja iz kulturnega in kreativnega turizma ter delavnic s področja pridobivanja sredstev, množičnega financiranja, promocije, trenerstva in uporabe metod neformalnega učenja.

 PARTNERJI:

PiNA (vodilni partner), Društvo pripadnikov italijanske narodne skupnosti Italijanska Unija, Kulturno društvo Albancev slovenske Istre Iliria, Kulturno umetniško in športno društvo BEHAR, Hrvatsko kulturno – umetniško, prosvetno in športno društvo Istra Piran, Makedonsko kulturno društvo “Kočo Racin” Obala

Operacija INTER-KUL-TUR-ISTRA se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, prednostne naložbe: 9.1 Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti, specifičnega cilja: 9.1.3 Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

Povezana vsebina

Komentiraj

Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar

Napoved za Istro

  • Pet
    17 // 26
  • Sob
    17 // 26
  • Ned
    16 // 28

Zadnje dodano

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno