Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/libs/mainfile.php on line 3

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/index.php on line 23

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/data/modules/index.php on line 3

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/data/modules/index.php on line 31
Slovenija v partnerskem odnosu
NOVA VAS
//
21.04.2018
//
13:11
jasno  //  Zrak: 20°C  //  Morje: 15.5°C

Slovenija v partnerskem odnosu

Aktualno
Objavil / vir: urednistvo, STO (vir slike: STO)
Objavljeno: 17.10.2016 ob 16:36
Tagi: Slovenija  //  turizem  //  podpis  //  pogodba  //  STO  //  promocija  //  ITB Berlin  //  globalna turistična borza  //  partnerstvo

V Ljubljani so podpisali pogodbo o partnerstvu Slovenije z največjo turistično borzo ITB Berlin. Naša država se bo tako med 8. in 12. marcem 2017 pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) na omenjeni globalni turistični borzi predstavila kot država partnerica, oz. kot 'Convention & Culture Partner'. To predstavlja odlično priložnost za povečanje prepoznavnosti naše dežele kot privlačne zelene, aktivne in zdrave destinacije s poudarkom na trajnostnem razvoju in bogati slovenski kulturi na nemškem trgu.

 

Pogodbo o partnerstvu Slovenije »ITB Convention & Culture Partner« na globalni turistični borzi ITB Berlin 2017 sta na Ljubljanskem gradu podpisala David Ruetz, direktor ITB in mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. Podpisu so prisostvovali predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva ter predstavniki organizatorja ključne nemške in globalne turistične borze ITB.

 Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, je ob podpisu poudarila pomen partnerstva Slovenije za povečanje prepoznavnosti in pozicioniranje Slovenije kot trajnostne in z kulturo bogate turistične destinacije na tem tradicionalno pomembnem emitivnem trgu slovenskega turizma: »Za Slovenijo in za slovenski turizem je partnerstvo Slovenije na največji globalni turistični borzi ITB Berlin veliko priznanje, saj organizatorji borze za partnerstvo na borzi izbirajo med najbolj privlačnimi in aktualnimi turističnimi destinacijami z vsega sveta. Partnerstvo v kongresnem delu predstavlja odlično priložnost za povečanje prepoznavnosti naše dežele kot privlačne zelene, aktivne in zdrave destinacije s poudarkom na trajnostnem razvoju in bogati slovenski kulturi na nemškem trgu. Na STO smo področje kulture opredelili kot osredno tematiko za leti 2018 in 2019, kar izpostavitvi naše države kot partnerice turistične borze ITB Berlin v prihodnjem letu na področju poslovnega turizma in kulture daje dodatno težo.«

 Ob podpisu pogodbe so posebno zadovoljstvo, da bo v prihodnjem letu prav Slovenija država partnerica »Convention & Culture Partner« izrazili vodilni predstavniki borze ITB Berlin pod vodstvom direktorja Davida Rueza. »Slovenija je majhna dežela z gostoljubnimi in srčnimi prebivalci. Slovenija se bo na turistični borzi ITB Berlin v prihodnjem letu kot država partnerica predstavila 170.000 obiskovalcem in 10.000 razstavljalcem kot ena izmed 89 držav. Potovanja danes zaznamujejo čustva, Slovenija pa pri tem izstopa kot zelena oz. v trajnost usmerjena država, ki jo od ostalih konkurenčnih držav razlikuje varnost, domačnost, kultura in neokrnjena narava,« je ob tem povedal David Ruez.  

 Strokovni direktor borze ITB Berlin prof. dr. Roland Conrady pa je ob tej priložnosti izpostavil, da je na kongresnem delu turistične borze ITB Berlin prisotnih 26.000 udeležencev ter 400 govornikov, poteka pa kar 200 strokovnih predavanju s ključnimi aktualnimi tematikami, ki se nanašajo na makrotrende, inovativne poslovne modele ter mnenja ključnih odločevalcev v stroki. Največji delež udeležencev tega dela borze je vodstvenih kadrov turistične stroke.Slovenija in slovenski turizem se bosta na borzi ITB Berlin 2017 v organizaciji Slovenske turistične organizacije predstavila v okviru številnih konferenčnih aktivnostih in kulturnem programu ter na stojnici I FEEL SLOVENIA, katere nosilna tematika bosta prav kultura in slovenska naravna zdravilišča.

 Partnerstvo Slovenije v okviru ITB Berlin 2017 je odlična priložnost za dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot konkurenčne evropske turistične destinacije in hkrati prinaša konkretne možnosti vsebinskega vključevanja Slovenije v program kongresnega dela, med drugim tudi predstavitev na dodatnem razstavnem prostoru Slovenije (v dvorani 4, Slovenija pa se kot že vrsto na tej borzi tradicionalno predstavlja v dvorani 17). Vrsta konferenčnih in kulturnih aktivnosti v okviru borze bo potekala s predstavitvijo Slovenije kot partnerice »Convention & Culture Partner«, kar je za našo državo, predvsem pa za slovenski turizem, veliko priznanje in velikega pomena. 

Razen splošne prepoznavnosti bomo s komuniciranjem v okviru partnerstva ITB Berlin 2017 pozornost usmerili na izbrane ključne produkte slovenskega turizma, predvsem na MICE oz. kongresne dejavnosti, ponudbo slovenskih term, ter na slovenska mesta, saj se bo Slovenija predstavila kot zelena, zdrava, aktivna odgovorna destinacija ne le glede narave, pač pa tudi glede kulture.

 

Povezana vsebina

Komentiraj

Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar

Napoved za Istro

  • Sob
    11 // 22
  • Ned
    10 // 22
  • Pon
    10 // 23

Zadnje dodano

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno