Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/libs/mainfile.php on line 3

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/index.php on line 23

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/data/modules/index.php on line 3

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/data/modules/index.php on line 31
Več prekrškov in poostren nadzor
RAKITOVEC
//
21.04.2018
//
13:14
jasno  //  Zrak: 20°C  //  Morje: 15.5°C

Več prekrškov in poostren nadzor

Iz Istre
Objavil / vir:
Objavljeno: 03.11.2016 ob 12:20
Tagi: Izola  //  policija  //  kronika  //  alkohol  //  PU koper  //  Postojna  //  Sežana  //  tatvine  //  poostren nadzor  //  alkotest  //  Starod  //  prsihofizične sposobnosti

Zadnje dni se je poleg števila tatvin opazno povečalo število prometnih prekrškov - kot nalašč bo od  4. do 13. novembra  na območju Policijske uprave Koper potekal drugi del načrtovanih aktivnosti nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov.

 

Tudi število  alkoholiziranih  povzročiteljev prometnih nesreč na območju PU Koper se je v letošnjem letu že povečalo. V osmih mesecih je bilo za 25% več alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč kot v enakem lanskem obdobju. Prav tako se je povečal delež alkoholiziranih povzročiteljev glede na vse povzročitelje prometnih nesreč, in sicer za 2,3 odstotni točki. Problematika psihofizičnega stanja udeležencev v prometu je torej ponovno v porastu.

 

na območju PU Koper

28. 10.

Popoldan so bili policisti obveščeni, da na postojnski avtobusni postaji nekdo divja z osebnim vozilom, čeprav je to območje, na katerem je vožnja prepovedana s posebnim znakom. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 24-letnega voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti negativen, opravljen hitri test za drogo pa pozitiven na kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled, prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog (tudi za neupoštevanje prometnega znaka).

 Okoli 15. ure sta se mimo 67-letne Koprčanke v Kopru po kolesarski stezi na skuterju pripeljala dva fanta. Eden ji je iz roke iztrgal torbico, zatem sta se odpeljala naprej proti glavni avtobusni postaji. Oškodovanka je imela v torbici denarnico, v njej pa dokumente, bančni kartici, 100 evrov, očala, ključe, dežnik, mobilni telefon ... Oškodovana je za 400 evrov. Skuterista sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja velike tatvine (po 3. točki, I. odstavka, 205. člena Kazenskega zakonika).

 29. 10.

Ponoči sta na počivališču Povir dva neznanca pristopila do odklenjenega osebnega avtomobila državljanke Ukrajine, ki se je medtem s sinom sprehodila. Ukradla sta ji torbico z dokumenti in 1300 evri.

V Postojni na Tržaški cesti je nekdo vlomil v gostinski lokal, od koder je z denarnice ukradel približno 120 evrov in za 700 evrov cigaret. Zatem smo dobili še tri prijave vlomov. Iz prvega lokala so ukradli menjalniški denar (560 evrov škode), iz drugega nekaj gotovine, cigarete in manjši sef (1500 evrov škode), iz tretjega pa prav tako gotovino (800 evrov škode). Policisti vse vlome še preiskujejo in intenzivno zbirajo obvestila.

Ob 17.03 so policisti na lokalni cesti med Zajelšami in Pregarjami ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog. 

Nekaj po 18. uri je 85-letni državljan Italije prijavil, da je na Ukmarjevem trgu v Kopru pristopil do njega neznan moški in zahteval denarnico. Ker mu je ni hotel izročiti, ga je ta udaril v obraz in ga porinil na tla. Ker so dogajanje videli mimoidoči, je neznanec pobegnil. Policisti dogodek obravnavajo kot poskus storitve kaznivega dejanja ropa in kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe.  

Ob 20. uri je na obalni cesti od Izole proti Kopru 55-letna voznica osebnega avtomobila povzročila prometno nesrečo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Zapeljala je v obcestni jarek, vozila po njem cca 40 metrov, nato pa trčila v podporni zid. Policisti so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,65 mg alkohola v izdihanem zraku. Sledi ji obdolžilni predlog.

V večernem času je bil v Postojni ustavljen in kontroliran 45-letni  Pivčan. Ker so policisti izvajali poostren nadzor, so mu odredili preizkus   alkoholiziranosti, ki je pokazal  0,32 miligrama  alkohola. Preizkušanec se z rezultatom ni strinjal, prav tako ni podpisal zapisnika o preizkusu. V nadaljevanju so mu odredili strokovni pregled z odvzemom krvi in  urina,  katerih vzorce so dostavili na Inštitut za sodno medicino, kjer jih bodo analizirali. Grozi mu globa 300 eurov in 4 kazenske točke.

 30. 10.

 Ob 2.46 so policisti v Kopru vozili za osebnim avtomobilom, ker voznik ni hotel ustaviti na znake za ustavitev. 20-letni voznik z okolice Kopra je zatem v centru trčil v štiri parkirane osebne avtomobile, kos vozila je zdel peško, ki je vstopala v parkiran avto. Peško in voznika so zatem lažje poškodovana odpeljali v SBI. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,81 mg/l, odrejen mu je bil tudi strokovni pregled v SBI. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

 Ob 3. uri je bil na cesti od Šmarij proti Dragonji samoudeležen v prometni nesreči 24-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,71 mg/l. Sledi mu obdožilni predlog za neprilagojeno hitrost in alkohol.

 V Kopru je nekdo vlomil v pritlično stanovanje in lastnici odnesel več kosov zlatega nakita.

Policisti Postaje prometne policije Koper so 30. 10. 2016 med 9.00 in 16.00 uro izvedli poostren nadzor na avtocesti med Ljubljano in Koprom. V nadzoru so  ugotovili,  da  je 49 voznikov osebnih vozil in voznik motornega kolesa kršilo  omejitev  hitrosti,  ki je na avtocesti predpisana na 130 km/h. Vsi vozniki so vozili preko 170 kilometrov na uro, dva voznika osebnih vozil pa sta  drvela  proti  morju  s  hitrostjo  217  km/h  in  202 km/h. Zoper vse kršitelje  bodo  napisani  plačilni  nalogi zaradi prekoračitve hitrosti na avtocesti.

Poleg  teh kršiteljev so postojnski policisti v okviru izvajanja poostrenih nadzorov  odredili več  preizkusov  alkoholiziranosti  ter  pri vožnjo pod vlivom  alkohola zalotili še 6 voznikov, ki so v elektronski alkotest poleg zraka  vdihnili  med 0,24 in do 0,38 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vsem  šestim  je  bil  izdan  plačilni  nalog  z globo 600 eurov in izrečenih 8 kazenskih točk.

Med  temi posebej izstopa 30-letni voznik iz Cerknice, ki je poleg tega, da je  vozil vinjen, v vozilu vozil še tri letno hčerko, otroka pa ni primerno zavaroval  z ustreznim zadrževalnim sistemom primernim otrokovi starosti in razvitosti, prav tako varnostnega pasu ni uporabljal tudi sam.

Ob 20.12 so bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti smer Postojna – Unec. Zaradi neprilagojene hitrosti jo je povzročil 34-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v zadnji del osebnega avtomobila, katerega je pravilno vozil 38-letni voznik. Povzročitelju je alkotest pokazal 1,02 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

31. 10.

Ob 0.48 so nas poklicali iz lokala v Majcnih pri Sežani in povedali, da imajo vinjenega gosta, ki se noče odstraniti iz lokala, ki ga zapirajo. Policiste je na kraju pričakal 30-letni ilirskobistričan, ki je bil popolnoma gol. Policiste je pričel zmerjati in s kretnjami nakazovati, da jih bo napadel. Zakonitih ukazov, naj preneha s kršitvijo in se obleče ni upošteval, zato so mu odredili pridržanje in uporabili sredstva za vezanje in vklepanje - lisice. Ob tem se je na tleh aktivno upiral, pri čemer je dobil več odrgnin po golem telesu, prav tako sta bila poškodovana tudi oba policista (odrgnine). Na PP Sežana je nadaljeval z žaljenjem policistov in razbijanjem po vratih prostora za pridržanje. Sledi mu plačilni nalog.

V Rižani je nekdo v zadnjih 14 dneh vlomil v kontejnerja in iz notranjosti ukradel motokultivator Labin progres, vreden 3000 evrov.

Ob 15.11 nas je poklical občan in povedal, da po Južni cesti v Izoli skupina mladostnikov divja na skuterjih. Vozijo po zadnjih kolesih in podobno. So brez čelad. Policisti so na kraju ustavili 18-letnika s skuterjem, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog za več prekrškov. Skuter mu je dal v upravljanje drugi 18-letnik, ki pa je vedel, da ta ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so policisti izdali plačilni nalog tudi lastniku (po ZVoz čl. 50).

Zvečer so v Hraščah ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila iz Postojne, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, tablice pa ne pripadajo temu vozilu. Avto so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.08 se je v Bertokih zgodila prometna nesreča, s katere je povzročitelj pobegnil. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik iz Loparja, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avto prijaviteljice. Po trčenju je s kraja odpeljal, ne da bi drugi udeleženki nudil podatke. Izsledili so ga doma, kjer mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,57 mg/l. Z rezultatom se ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Sledi ustrezen ukrep, glede na rezultat strokovnega pregleda (po 42/4-1 ZPrCP (premik), 110/2-5 ZPrCP (ne nudenje podatkov), 105/5-2 (alkohol) in 107/12-9 (pitje alkohola po prometni nesreči)).

Zvečer so policisti v okolici Postojne ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila iz Postojne. Med postopkom ugotavljanja  pogojev  za  vožnjo  sta  policista  ugotovila, da je kršitelj povratmik, da cestno prometnih predpisov vozilo vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, da  vozi  neregistrirano  vozilo,  na  katerega  je  namestil registerske  tablice,  ki  pripadajo  drugemu vozilu in da poleg tega vozi tudi pod  vplivom  alkohola - alkotest Drager je pokazal 0.32 mg alkohola  na  liter izdihanega zraka. Policisti so kršitelju vozilo zasegli in  sodišču  predlagali,  da  se  kršitelju  vozilo odvzame in uniči ter za ugotovljene  kršitve  izreče  globo v višini 2.100 evrov in stroške odvzema motornega vozila.

 1.11.

 V Kopru na Oljčni poti je nekdo vlomil v osebni avto, iz katerega je ukradel volan (škode za 2100 evrov). Iz sosednjega osebnega avtomobila pa so ukradli znak BMW in anteno (škode za 150 evrov).

 V Kopru je nekdo ponoči na Izletniški poti izpred hiše ukradel nezaklenjeno motorno kolo Yamaha TW125 Enduro, reg. št. KPAN-97, ki ima izrazito široko zadnje kolo, temno modre barve, l'2001, vredno 1000 evrov. 

V Kopru je nekdo izpred hiše na Podbrežni ulici ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem Tomos Flexer 25, črne barve, po oceni lastnika vredno 700 evrov.

2.11.

Zjutraj je na mejni prehod Starod pripeljal 30-letni državljan BiH s tovornim vozilom. Pri opravljanju kontrole so policisti ugotovili, da je zadnja tablica na vlečnem vozilu popoln ponaredek. Tablico so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

 V izolski trgovini je domačin s polic vzel dve steklenici žgane pijače in se je napotil proti izhodu. Trgovka je videla, da nima namena plačati in mu je nameravala preprečiti izhod iz trgovine, vendar se je prestrašila in se umaknila. Policisti so Izolana izsledili na Ulici IX. Korpusa in mu zasegli ukradene predmete, ta pa je izročil še dva PVC zavojčka s približno 5g marihuane. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine, zaseg marihuane in obdolžilni predlog po ZPPPD čl. 33/1.

Povezana vsebina

Komentiraj

Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar

Napoved za Istro

  • Sob
    11 // 22
  • Ned
    10 // 22
  • Pon
    10 // 23

Zadnje dodano

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno