Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/libs/mainfile.php on line 3

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/index.php on line 23

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/data/modules/index.php on line 3

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /store/cpanel/home/istra365/public_html/data/modules/index.php on line 31
Pravno obvestilo
KOŠTABONA
//
25.05.2018
//
09:05
jasno  //  Zrak: 20°C  //  Morje: 21°C

Pravno obvestilo

Objavljeno: 04.11.2014 ob 01:49

Pogoji uporabe spletnega portala Istra365

SPLOŠNA PRAVILA IN POGOJI UPORABE SPLETNEGA PORTALA

Spoštovani obiskovalec,

Spletni portal Istra365 je v lasti gospodarske družbe AP AVTO d.o.o., s sedežem v Kopru, Ulica 15. maja 15.  Zahvaljujemo se vam za obisk našega spletnega mesta in vam želimo prijetno brskanje. Z namenom zagotavljanja pravilne uporabe in razumevanja gradiva, objavljenega na spletni strani ter celotne vsebine, vas prosimo, da preberete in upoštevate predmetno obvestilo.

Vse informacije na tem spletnem mestu so objavljene izključno v splošno izobraževalne in informativne namene. Podvržene so obvestilom o omejitvi odgovornosti, o avtorskih pravicah ter varstvu osebnih podatkov, kot sledi iz nadaljevanja. Z obiskom spletnega mesta Istra365 ali kateregakoli njegovega dela soglašate s  pogoji in omejitvami, vsebovanimi v tem pravnem obvestilu.  V kolikor z njimi delno ali v celoti ne soglašate, predlagamo, da spletno mesto zapustite.

1. Istra365 je novičarski spletni portal, ki se poleg podajanja splošnih domačih in tujih novic še posebej osredotoča na poglobljeno poročanje o lokalnem dogajanju, torej na dogajanje na področju slovenske Istre. Široki skupini uporabnikov ponuja hiter in pregleden dostop do ažurnih, ekskluzivnih ter aktualnih vsebin. S tem, ko uporabljate katerokoli storitev spletnega portala Istra365, se zavežete, da boste upoštevali pravila, pogoje in opozorila, ki se tičejo uporabe tega portala. Če se s temi pravili ne strinjate, tega spletnega portala ne smete uporabljati. Istra365 si pridržuje pravico, da uporabnike, ki kršijo pravila, ali delujejo v nasprotju z njimi, onemogoči dostop do spletnega portala.

2. Za uporabo vsebin objavljenih na spletnem portalu Istra365 ni starostnih omejitev, uporaba portala in sodelovanje je popolnoma brezplačno. Uporaba in dostop do spletnega portala Istra365 sta zagotovljena 24 ur na dan, razen v primeru tehničnih okvar. Uporabniki spletni portal Istra365 uporabljajo na lastno odgovornost. Istra365 ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij ali gradiv na tem spletnem portalu. Istra365 ne more biti odgovoren za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme ali druge opreme, s katero je mogoče dostopati do portala, zaradi vašega obiska na portalu ali kakršnekoli njegove uporabe.

3. Vse fotografije in vsebine so avtorsko delo skrbnikov skupine Istra365, razen če je ob fotografiji ali članku drugače navedeno. V tem primeru ima Istra365 pridobljeno dovoljenje za objavo na tem spletnem portalu. Nobenih vsebin in fotografij iz spletnega portala Istra365 ni dovoljeno razširjati ali objavljati na drugih spletnih straneh, forumih in v drugih medijih, razen če ni tak dogovor s skrbnikom portala, ki lahko poda dovoljenje za objavo (vedno ob pripisu vira). Vsebine in fotografije so brez posebnih dovoljenj namenjene uporabnikom izključno za osebno in nekomercialno uporabo. Brez posebnih dovoljenj se lahko vsebine v obliki povezave (linka) uporabljajo tudi na socialnih omrežjih in spletnih straneh.

4. Uporabnik z uporabo in objavo svojih vsebin na spletnem portalu Istra365 dovoljuje javno priobčitev na vseh medijih in v vseh zakonsko določenih oblikah, ki so pod okriljem portala Istra365 in je seznanjen s tem, da si katerakoli tretja oseba vsebine lahko ogleda in jih pretoči na svoj računalnik in začasno ali trajno fiksira. Za morebitno nadaljno razpolaganje tretjih oseb z vsebinami Istra365 ni odgovoren, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb in zato napram uporabniku v zvezi z nadaljno uporabo ni odgovoren, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja.

5. Istra365 ne odgovarja za vsebino objavljeno na tem spletnem portalu, katere avtorji so uporabniki, prav tako ne odgovarja za njihove komentarje in mnenja na objave. Uporabnik se zaveda, da je sam odgovoren za vsako informacijo, mnenje ali vsebino, ki jo objavi na spletnem portalu Istra365. Vsi prispevki in mnenja, objavljeni s strani uporabnikov spletnega portala Istra365 izražajo lastno stališče in prepričanje avtorja prispevka in nikakor ne mnenja skrbnikov in administratorjev skupine. Administratorji in sodelavci spletnega portala Istra365 niso dolžni ali kakorkoli obvezani v vsakem trenutku preverjati ali nadzorovati komentarjev in objav drugih članov. To počnejo po svojih najboljših močeh in v okviru časa, ki ga imajo na razpolago in si pridržujejo pravico zavrniti, izbrisati ali premakniti katerokoli vsebino, mnenje, sporočilo ali informacijo, ki se nahaja na spletnem portalu Istra365.

6. Uporabniki spletnega portala Istra365 se zavežejo, da:
- portala ne bodo uporabljali z namenom objavljanja ali propagiranja katerekoli vsebine in/ali dejavnosti, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in/ali javnim redom in moralo,
- v svoji komunikaciji ne bodo uporabljali groženj, slabšalnega, poniževalnega ali žaljivega načina izražanja, obrekovali, opravljali, očrnili, psovali, nadlegovali, žalili, zalezovali, grozili ali kako drugače kršili pravice (kot npr. pravice do zasebnosti) drugih uporabnikov spletnega portala Istra365,
- ne bodo komunicirali z drugimi uporabniki v imenu drugih oseb,
- portala ne bodo izrabljali v komercialne (razen če niso dogovorjeni), nelegalne ali kakršnekoli druge namene, kot tiste, ki so določeni v pogojih,
- ne bodo distribuirali avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe,
- ne bodo objavljali osebnih podatkov drugih ljudi brez njihovega izrecnega dovoljenja,
- ne bodo na noben način kopirali, shranjevali ali posredovali celih ali delov vsebine spletnega portala Istra365,
- ne bodo uporabljali računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo spletnemu portalu, ponudniku storitev in njegovi programski ter strojni opremi, ponudniku poti ter telekomunikacijskim napravam.

7. Istra365 ne jamči za točnost, natančnost ali izčrpnost podatkov navedenih na Portalu in zato nikakor ne odgovarja za kakršnokoli netočnost, nenatančnost ali opustitev pri podatkih, ki so na voljo na Portalu in za kakršnokoli morebitno škodo. Portal je z vsemi svojimi vsebinami in storitvami ponujen brez kakršnihkoli jamstev, izrecnih ali domnevanih, med drugim glede točnosti, natančnosti, izčrpnosti podatkov. Uporabnik se tako strinja, da prevzema popolnoma vsa tveganja v zvezi z uporabo portala Istra365. AP AVTO d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli prenehati z zagotavljanjem katerihkoli ali vseh vsebin in/ali storitev dostopnih na portalu Istra365, prav tako si pridržuje pravico, da ne bo zagotavljal vzdrževanja storitev in/ali vsebin. AP AVTO d.o.o. ne jamči, da ne bo prekinitev delovanja in ne zagotavlja nepretrgane dostopnosti do vsebin in storitev na portalu Istra365. Uporabnik je tako seznanjen in sprejema, da je lahko dostop do katerekoli vsebine in/ali storitev na portalu Istra365 kadarkoli prekinjen ali onemogočen in da je v zvezi s tem izključena kakršnakoli odgovornost. AP AVTO d.o.o. ne odgovarja za vsebino, objavljeno na spletnih straneh portala, katere avtorji so uporabniki portala.

AP AVTO d.o.o. prav tako odklanja odgovornost za kakršno koli vsebino tretjih oseb, do katere lahko uporabniki dostopajo prek portala. V primeru, če uporabnik na portalu Istra365 opazi neprimerno vsebino, v nasprotju s temi splošnimi pogoji, je dolžan to sporočiti družbi AP AVTO d.o.o.

AP AVTO d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za mnenja in stališča tretjih oseb, izražena na portalu Istra365. Uporabniki s svojimi zapisi ne izražajo mnenj ali stališč uredništva ali z uredništvom povezanih fizičnih ali pravnih oseb.

8. Oglaševanje izdelkov in storitev je dovoljeno le uporabnikom, ki jih s spletnim portalom Istra365 vežejo dogovori o sodelovanju.

9. Istra365 se obvezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

10. V primeru nejasnosti ali dodatnih pojasnil je na voljo elektronski naslov - urednistvo@istra365.si

 

AP AVTO d.o.o.
Odgovorni urednik: Sebastjan Dvojmoč
Uredništvo Istra365
Ulica 15. maja 15
6000 Koper

 

 Koper, 4. november 2014

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno